12 viikkoa. Lyhyt mutta nopea aika muuttaa koko elämä ja sen suunta. Terveys, sitä kun ei monesti osaa arvostaa sen enempää vaan se tulee itsestään selvyytenä. Tai ainakin minä harmittavan usein olen ajatellut niin. On kuitenkin päivänselvää että elämääni olisi ennemmin tai myöhemmin tullut diabetes jos olisin jatkanut samoilla ruokailu ja olemattomilla liikuntatottumuksilla. Kuinka monta vuotta olenkaan saanut lisää aikaa elää elämää näiden 12 viikon avulla! Toivottavasti monta! 12 viikkoa siinä kerkeää laihtua vaikka 17,6 kg! Ja opetteleminen kohti terveellisempää ja onnellisempaa elämää jatkuu! Alla poimintoja 12 viikon ajalta.

laihdutus%20vko3.jpglaihdutus%205.jpglaihdutus66.jpgDSC_0059.jpglaihdutus%209.jpg

On mahtavaa alkaa löytämään ne omat muotonsa kaikkien niiden rasvaisten kilojen alta. Kuinka monta ihanaa luuta olen itsestäni löytänyt! Tunnen lantioluuni! Mikä fiilis! Olen saanut kaivettua esiin vyötäröni. Löydän itsestäni ihan uusia ulottuvuuksia! :D Jaksan kävellä korkkarit jalassa! Se tuntuu niin mahtavalta! Ja kuinka paljon helpompaa elämä on kun normaalipaino lähenee. Vaatteet sopivat päälle, minun ei tarvitse enään piilotella itseäni kaiken maailman telttoihin. Voin käydä vaateostoksilla ja minun ei tarvitse ottaa sitä kaikista isointa kokoa. Nämä asiat tekevät elämästä niin mahtavaa! 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-04-16%20koht

Karibian reissusta kotiuduin 6.4 sunnuntaina. Lomalla nollasin ja söin mitä halusin pääosin terveellisesti mutta annoin pääkopan levähtää. Kaksi päivää reissun jälkeen meninkin jo hieman pelokkain mielin Cambridge valmentajani Teijan puntarille. Olin hyvin yllättynyt että reissun aikana tuli takaisin vain 700 g! Ja sekin varmasti pääosin nesteitä jotka olivat kerääntyneet pitkien istumamatkojen myötä. Loman jälkeen palauduin hyvin mielelläni pussikuurille. Olin viisi päivää paastolla ja viime perjantaina siirryin sitten tasolle 2. Motivaatio on ollut nyt hakusessa enkä olisi uskonut että puntari meni viime viikosta 1,9 kg alaspäin. Olen siis todella tyytyväinen tulokseen! Tavoitteena on nyt seuraavan kuuden viikon aikana päästä normaaliin painoindeksiin ja se on minun pituudellani 170 cm 72 kg. Matkaa tavoitteeseen on nyt 11,1 kg joten se olisi n. 1,85 kg/viikko pudotustahti seuraavan kuuden viikon aikana. Innoissani ja pienellä paineella lähden tätä hommaa tekemään :) Mutta yksi asia on muuttunut Karibian reissun jälkeen. En enään stressaa painonpudottamisesta. Uskon että sillä on valtava merkitys! 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-04-16%20koht

Kiloja on nyt yhteensä lähtenyt Cambridge ohjelman avulla 17,6 kg! Olen ihan älyttömän tyytyväinen. Painoindeksi on mennyt tasan 6 pykälää alaspäin. Rasvaprosentti nousi jonkin verran viime viikosta mutta olettaisin että se tasaantuu seuraavien viikkojen aikana. 

 

Jatkan seuraavat 6 viikkoa ohjelman tasolla 2. Eli syön edelleen 3 cambrigde aterian korviketta per päivä mutta lisäksi yhden aterian 200 g kasviksia sekä 200 g lihaa/kalaa. 

 

Tämänhetkiset kuvat jäivät nyt minusta ottamatta. Olen onnistunut saamaan jonkin sortin tulehduksen toiseen silmääni ja olomuoto muistuttaa vähintäänkin Quasimodoa. Ensi viikoksi lupaan reaaliaikaisia räpsäyksiä muutoksestani! :) 

 

Tsemppiä sinne ruudun toiselle puolelle muillekkin elämäntapamuutosta tekeville!