Moro!

Tässäpä lisää ideoita ystäväni uuden kodin olkkarin sisustukseen ja kalusteiden asetteluun. Aiemmat ideat voit käydä kurkkaamassa

TÄÄLTÄ

Halusin lähteä jakamaan huoneen kahteen osaan sillä pohjapiirrustuksessa mustalla merkityt kohdat ovat seinä palkkeina huoneessa joka on aikaisemmin ollut kaksi huonetta. Seinän purkamisesta johtuen mustien palkkien kohdalla katto on alempana ja oikealla puolella seinä tulee ulospäin n. 20 cm. Kodin asukkailla oli toiveena että tilaan tulee kulma sohva sekä vitriini johon on ihana laittaa kauniita astioita.

Lähdin siis toteuttamaan kalusteasettelun toimivaksi siinä suhteessa että myös palkit asettautuisivat kauniisti tilaan. Tilan seinät ovat valkoiset, takka harmaa ja molemmat 355 cm leveät seinät tullaan tapetoimaan tehosteseiniksi. Värit tulevat olemaan hillityt ja harmooniset, valkoista ja harmaan eri sävyjä :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-11%20koht

Vitriiniksi bongasin tämän ikean kauniin Liatorp kokonaisuuden. Laittaisin ehdottomasti kaappiin valaisimet joko sisälle hyllyjen alle tai sitten ulkopuolelle vitriinin yläosaan spotit jotka osoittaisivat valon sisälle vitriiniin. Ennemmin kuitenkin valaisimet suoraan kaappiin sisälle, jolloin se toimisi myös ihanana tunnelmavalaistuksena sekä korostaisi kaappiin laitettavia tavaroita :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20kohtliatorp-sailytyskokonaisuus__0084242_PE2

Kaapista voi tehdä omanlaisia kokonaisuuksia. Itse suosisin kuitenkin tuota versiota missä on jokaisessa ovet.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20koht

Modernimpi vitriini olisi tämä Ikean PS kaappi joka on kyllä tosi tyylikkään mallinen. Päätyseinään voisi ajatella myös Bestå sarjasta tehtyä kokonaisuutta.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20kohtN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20koht

Inspis kuvina otin myös tämän alemman kuvan missä on aika tummat värit mutta kalusteiden asettelu on omaa silmääni miellyttävä. Valkoisesta Bestå sarjasta voisikin koota hieman korkeamman kokonaisuuden ja päälle sitten joku upea peili ja yksi tai kaksi kaunista pöytälamppua. Taustan tapetti kruunaisi koko kokonaisuuden joka olisi harmaan/hopean hohtoinen. 

Kiitos myös paljon edelliseen postaukseen vastanneille. Kokosin teidän ideoistanne myös pohjapiirrustuksen

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-11%20koht

Tämä näyttää kyllä tosi hyvältä ja tilavalta ratkaisulta. Itse pyörittelin myös tätä mielessäni, mutta koen niin haasteena ne palkit jotka huoneeseen jäävät jotta tila näyttäisi kokonaisuudelta. Kun vain pääsen seuraavan kerran käymään uudella talolla niin otan teille kuvat jotta saatte selkeämmän käsityksen huoneesta. Tässä ratkaisussa olisi toki huomattavasti enemmän istumapaikkoja. Ystäväni toivoi että olkkarissa olisi mahdollisimman mukava katsella telkkaria ja että istumapaikkoja olisi monelle. Omassa ratkaisussa joka oli tuolla ylhäällä ajattelin että myös sohvan takana istuvilla on mahdollisuus katsoa tv:tä. Tämä on tosi haastava tila ja mahdollisuuksia on monia. Jos teille syntyy vielä lisää ajatuksia kuinka tilan kalustus ratkaistaan niin ideoita otetaan mielellään vastaan! :)

 

 

Kuvat lainattu Ikea