Laitetaanpa viimeinen herkkuruoka postaus vähään aikaan! Pulled porkkia tuli tehtyä uuden vuoden aikoihin. Tämä se on semmoista herkkua että ah! <3

 

DSC_0010.jpgDSC_0012.jpg

DSC_0011.jpg

 

Teille joille pulled pork eli suomalaisittain nyhtöpossu on uusi tuttavuus niin selvennetäänpä hieman. Pulled pork on hitaasti kypsytettyä porsaan kassleria tai lapaa, joka pitkän paistamisen jälkeen revitään haarukalla. Se on ihan täydellistä hampurilaisen tai tortillojen välissä! 

 

Tässäpä mun ohje pulled porkkiin:

1 kg porsaan kassleria tai lapaa

1 tölkki tummaa olutta

suolaa ja pippuria

 

Suosittelen lihaksi ehdottomasti kassleria sillä sen rasva antaa lihalle upean maun! Nakkaa lihanpala uuniastiaan ja kaada olut perään. Nakkaa suolat ja pippurit päälle. Paista ensin 200 asteessa n. 30 min ja sitten laske asteet alle 150 ja anna olla vähintään 4 tuntia, vieläkin mureampaa tulee jos annat olla esim. yön yli. 

Pitkän paiston jälkeen anna lihan hieman jäähtyä. Jos käytät kassleria ota pois läskit ja sitten revi se suikaleiksi. Itse laitoin suikaloinnin jälkeen lihaan vähän bbq-kastiketta ja makuna oli kentucky whiskey. Antoi lihalle tosi pikantin maun. Bbq-kastikkeen lisäämisen jälkeen laita vielä astiaan ja uuniin 225 astetta n. 10-15 min että lihamössö saa rapsakan pinnan! Ja sitten voilá! Hamppariin tai tortillan väliin! Toki passaa erittäin hyvin myös pottumuusin kanssa. 

Me tehtiin gourme-hamppareita esikypsennetyn patongin sisälle ja kaverina poppareita ja tietty olutta :)

 

Mutta nyt loppuu tämän akan herkuttelut! Huomenna alkaa uusi elämä! Pysykää kuulolla!

 

 

 

r