Moro pitkästä aikaa!

Nyt päästään oikein asian ytimeen sillä ihana ystäväni S pyysi minulta apua perheensä uuden omakotitalon sisustamiseen! Olin niin otettu tästä kunniasta! Kiitos S! <3 Enpä muista milloin olisin viimeksi ollut näin innoissani :) Ja postaustahtikin on ollut tosi hidas kun oon pohtinu ja pähkäillyt tulevan kodin hieman ongelmallista olohuoneen pohjaratkaisua. Valitettavasti kuvia minulla ei vielä uudesta asunnosta ole, mutta yritin värkätä excelillä pohjapiirrustuksen olkkarista toivottavasti siitä saa jotain selkoa huoneen mallista. Mitta suhteet nyt eivät ole ihan kohdillaan mutta aikalailla sinnepäin.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-08%20koht

Huone on aika pitkä ja varustettu ihanan monella ikkunalla ja kauniilla harmaalla takalla. Olohuoneen perällä on aikaisemmin ollut huone jonka seinä on myöhemmin purettu. Vanhasta huoneesta muistuttamaan ovat jääneet palkit molemmin puolin huonetta, sekä katosta tulee pieni parru entisen seinänkohdalta joka selkeästi haluaisi jakaa huoneen kahteen osaan. Sisääntulo olkkariin on aika iso ja siinä ei ole ovia. Päätyseinissä ei ole ikkunoita, ainoastaan pitkällä seinällä. Olohuoneesta on myös kulku takaterassille.

 

Tässä ensimmäinen ajatukseni olkkarin kalusteiden sijoittelusta:

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-01-09%20koht

Sohva jakaisi huoneen kahteen osaan. Ainoa huoli mikä minulle tästä järjestyksestä syntyy on se että kulkuväylä takan ohi huoneen peräosaan jää liian pieneksi. Periaatteessa sohva ei saisi olla ainakaan yli 2,5 m leveä jotta kulkeminen pysyy avoimena. Huoneen peräosaan ystäväni haaveilisi kauniista vitriinikaapista minne saisi laittaa tavaroita esille. Ajattelimme myös että kaikki muut seinät olisivat valkoiseksi maalattu paitsi molemmat 355 cm leveät seinät tapetoitaisiin jollain upealla tapetilla ja toimisivat siten olkkarin tehosteseininä. Ystäväni pitää valkoisen ja harmaan sävyistä, eli sisustuksesta ei näillä näkymin ole tulossa räväkkä vaan hillitty ja harmooninen. 

 

Tässä minun ideoitani uuden olkkarin kalusteiksi

sussun%20olkkari.jpg

1. Tv-seinälle joku upea hopean hohtoinen tapetti missä voisi olla tyylikäs kuviointi.

 

2. Sohvapöydän ylle näyttävä kattovalaisin esim. kattokruunu

 

3. Kulma/divaani sohva harmaan sävyinen ja ehdottomasti pestävät päälliset

 

4. hohtava harmaa nukkamatto

 

5. Sohvatyynyissä väri olisi hillitty, valkoinen ja harmaa ja tietysti joku ihana torkkupeitto

 

6. Sohvapöydäksi ikean klubbo. Tyylikäs ja edullinen kokonaisuus. Korkeammalle pöydälle kukkamaljakko johon on ilo laittaa vaalean sävyisiä leikkokukkia ja alemmalle pöydälle ehkäpä jotain pientä kynttiläsomistetta

 

7. Tv- tasoksi valitsin hyväksi ja kestäväksi havaitun Ikean Bestån

 

 

Tälle sisustukselle tulisi hintaa apauttiarallaa 1600 euroa ilman tapetteja.

 

 

Miten sinä toteuttaisit kalusteiden sijoittelun tässä olohuoneessa? Olisi mahtavaa kuulla myös muiden mielipiteitä. Mitä piditte kalusteista? Onko sinusta harmooninen kokonaisuus?

 

 

 

Kuvat lainattu ikea, asko, h&m home, k-rauta