Hip hei! Meillä on nyt keittiöremppa tehty! Lopputulos on aivan huikea <3 <3 <3

Keskiviikkona alotettiin ja tänään sunnuntaina saatiin homma selväksi. Muutamasta paikasta puuttuu vielä listat, mutta muuten homma on enemmän kuin voiton puolella. Juhannus meni siis meillä sisätiloissa. Ja eipä haittaa sillä täällä Kalajoen seudulla eivät todellakaan säät suosineet juhannus juhlioita vaan vettä tuli useaan otteeseen. Tänään saatiin nauttia auringostakin :)

No nyt sitten asiaan. Eli tosiaan meillä yritettiin tehdä mahdollisimman pienen budjetin keittiöremppa. Hankein sekundaovet kaappeihin. Rungot olivat niin hyvässä kunnossa, että tulimme siihen tulokseen että pelkkä ovien vaihto riittää. No samassa lähti tapetti seinästä, kaakelit peitettiin laastilla ja keittiö sai uudet tasot sekä valot.

Tässäpä otoksia alkuvaiheilta. Tapetit alkoivat lähtemään seinästä.

DSC_0122.jpgDSC_0121.jpgDSC_0123.jpg

Huh, onneksi remppa kaaos on nyt ohi. Kaikki tavarat oli hujan hajan ja kattiloita siellä täällä.. 

Sain kyllä remppaamisesta taas kylläkseni vähäksi aikaa!

DSC_0120.jpg

Muru tekee hieman sähköasennuksia valoja varten sekä uutta pistorasiaa.

DSC_0119.jpgDSC_0118.jpg

Tällaiset valaisimet ja kaakelit olivat ennen. Pahoittelen hyvin sottaisia kuvia :) Kun tapetit saatiin irti seinästä pestiin kaakelit maalipesulla ja sen jälkeen niiden pintaan laitettiin tartuntamaalia. Tartuntamaali sai kuivua yön yli ja seuraavana päivänä alettiin tekemään laastia ja lätkittiin sitä seinään. Hieman harjoitusta vaati tuo laastin käsittely, mutta näppärästi se jäi pintaan kiinni.

DSC_0127.jpgDSC_0129.jpg

Kun laasti oli levitetty painelin sitä kostealla sienellä jotta saatiin elävä pinta. Laastin annettiin kuivua reilu vuorokausi.

VAROITUS: tämä ei ole mikään päivän homma. Laastia olisi pitänyt laittaa vielä seuraavana päivänä toinen kerros, jotta kaakelien jäljet olisivat menneet kunnolla piiloon. Tällä emännällä oli kuitenkin tosi kiire saada homma valmiiksi :D

DSC_0135.jpg

Meidän kaakeleissa oli päällä kaakelimaali, joten maalinpoistopesu oli paikallaan. Kuvasta näkyy myös alkuperäinen kauniin ruskea kaakeli :)

DSC_0133.jpg

Laastit seinässä ja kuivuminen alkakoon :)

DSC_0143.jpg

Seuraavana päivänä alettiin laittamaan uusia ovia kaappeihin. Muovit poistettiin vasta tänään sunnuntaina, jotta ei varmasti tulisi mitään jälkiä uusiin oviin. Miehen mumma kehui kovasti että kyllä on kauniin siniset ovet.. kyllä häntä huvitti kun selvensin että niissä on vielä mumma rakas muovit päällä!

DSC_0144.jpg

Tuolloin ei olisi millään malttanut odottaa lopputulosta :) Kuvista näkee kuinka laastin väri heittelee. Miehen mukaan vaaleat kohdat ovat vielä kosteita, ja tummemmat jo kuivuneita.DSC_0145.jpg

Pitkän odottelun jälkeen pääsin vihdoin maalamaan. Laasti maalattiin tällaisella timanttimaalilla minkä pitäisi kestää käyttöä. Sävynä oli Laasti.

DSC_0146.jpg

Maalaus sujui näppärästi leveällä maalisudilla kun ympäristö oli suojattu maalarinteipillä. Kaiken kaikkiaan maalasin laastipinnan kolmeen kertaan. Jokainen kerros vaati kolmen tunnin kuivumisen. DSC_0147.jpgDSC_0148.jpgDSC_0149.jpg

Kuten kuvista näkee, niin kaakelien rajat näkyvät tietyissä valoissa hyvin selkeästi. Jos siis suunnittelet tällaista projektia laita kaksi kerrosta laastia. Me laitoimme vain kerran. Rajat näkyvät vasta kun laasti alkaa kuivua. 

DSC_0150.jpg

DSC_0152.jpgDSC_0153.jpg

JA SITTEN LOPPUTULOS:

(ovet ovat kunnolla paikoillaan, kaapit vain pursuavat tavaraa ja siksi muutama ovi vähän törröttää)

Kuvat on otettu ilman salamaa ja siksi ovat välillä aika pimeitä.

DSC_0155.jpgDSC_0156.jpgDSC_0157.jpgDSC_0158.jpg

Valot on hankittu LED-valot.fi-kaupasta

Voin suositella kauppaa lämpimästi, nimittäin tilasin keskiviikkona kolmen maissa, ja torstaina postin täti toi paketin kotia asti ilman toimituskuluja. Pitkän pohdiskelun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että hankeimme ledvalonauhaa, sillä halusin että valo tulee tasaisesti koko seinän pituudelle. Tilasin tällaisen keittiöledvalo-paketin missä tuli mukana kaikki tarpeellinen kaukosäätimestä muuntajaan. Hintakin oli lompakolle vallan sopiva :)

DSC_0159.jpgDSC_0160.jpgDSC_0161.jpgDSC_0162.jpgDSC_0163.jpgDSC_0164.jpgDSC_0165.jpg

Yhtään ei edes ärsytä nämä chili sarjan kodinkoneetkaan. Itseasiassa nehän piristävät ihanasti muuten hyvin valkoista keittiötä :)

DSC_0168.jpgDSC_0169.jpgDSC_0171.jpgDSC_0172.jpg

Ledvalopaketissa tuli mukana seinälle asennettava himmennin, jolla valon tehoa saa säädettyä. Kaukosäätimellä voi näppärästi napata valot päälle ja pois. Seinälle muru asensi myös katkaisijan josta valot saa näppärästi päälle. 

DSC_0173.jpg'

Kaapeissa ei ole tällä hetkellä vetimiä ja luulen että niitä ei laitetakkaan. Yläkaapit saa helposti auki, mutta alakaapeissa tarvitaan hiukan varvasnäppäryyttä jotta ne saa alakautta auki. Aion hankkia oviin ponnahdussalvat. 

DSC_0174.jpg

DSC_0175.jpg

Tasot hankittii kodinterrasta ja hintaa niille tuli 100 euroa pienten naarmujen vuoksi.

DSC_0179.jpg

Voi että olen onnellinen tästä keittiön muutoksesta! Ihan huikea eikö vain? Punainen lattiakaan ei haittaa enää yhtään niin paljoa! 

 

Hankintalistalla olisi vielä verhotanko ja uusi kattolamppu. Aloin jo hieman miettiä Kartellin valkoista Ge valaisinta...

Mitäs tuumaatte? Kannattiko viettää koko juhannus remppahaalareissa?

Pahoitteluni mahdollisista kirjoitusvirheistä. Täällä bloggailee tosi väsähtänyt mamma :)

Reipasta viikkoa teille ihanaiset! :)